X-Drive Silver - Racing Storsegel

UK+Sailmakers+X-Drive+Racing+main+and+genoa-2.jpg

X-Drive-segel med trådar av S-glas är en bra lösning för båtägare som vill ha det traditionella vita utseendet på seglen men önskar prestanda liknande kolfiberseglens. I diagrammet ser man att S-glas har tre gånger så högt motstånd mot töjning och brottstyrka jämfört med segel av vävd polyester, Dacron.

S-glas är ett billigare och tyngre material än kolfiber men på mindre segel är det lägre töjmotståndet och den högre vikten av liten betydelse.

UK Sailmakers specialbyggda tejpmaskin fäster upp till elva tejper samtidigt i ett 20 cm brett stråk vilket betyder att det ligger hundratals trådar i ett segel. Den nästan fullständiga täckningen av ytan förhindrar missformning. Det medför dessutom att behovet av ett starkt baslaminat minskar och man kan använda ett lättare och billigare alternativ.

X-Drive silver gjort med S-Glas trådar tejpas på ett polyesterlaminat som är vitt vilket ger seglet ett klassiskt utseende.

Tape-Drive polyester laminat finns med en grå taffeta vilket gör att seglet får ett prestanda utseende samt gör det lättare för storsegeltrimmarens ögon i solskenet.

S-glas trådarna som används för X-Drive är torra, inte täckta med lim, för att undvika problem med skörhet. Att trådarna är torra medför även ökad flexibilitet.

En närbild på ett X-Drive Silver segel.

En närbild på ett X-Drive Silver segel.

UK+Sailmakers+X-Drive+Silver+Yarns.jpg

Extra Hållbarhet Med LiteSkin eller Taft

För att skydda dagens segel, förlänga och bibehålla dess prestanda, kan UK Sailmakers förse alla våra X-Drive racingsegel med en tunn och lätt polyestertaft på seglets ena eller båda sidor. Taften skyddar seglet mot slitage, minskar veckbildning och förhindrar skador på de yttre filmlagren. Den finvävda taften gör inte seglet starkare men ökar seglets livslängd betydligt. Vi kan även erbjuda alternativ med taft bara på de mest utsatta delarna på seglet, t.ex akterliket som på bilden nedan.

LiteSkin, är ett tunt och lätt ”non-woven” material av fina polyesterfibrer på utsidan av seglet, som ger det ett mattsvart eller mörkgrått utseende. Lite Skin är en produkt som endast tillverkas av duktillverkaren Dimension-Polyant Sailcloth. Lite Skin är ca 50% lättare per kvadratmeter än vävd taft.

Taffeta är en lätt, fint vävd duk av polyester. Taften är något tyngre men mer slitstark än Lite Skin. Taften finns i färgerna vit, mellangrå och svart.

Extra Taft som Tillval

Ovan syns ett Dehler 34 storsegel med full taft på en sida och taft över rev och akterlik på andra sidan.

Ovan syns ett Dehler 34 storsegel med full taft på en sida och taft över rev och akterlik på andra sidan.

Att lägga till ett lager taft på akterliket på ett X-Drive storsegel är ett effektivt sätt att minska skador från kraftigt fladdrande segel vid segelsättning och nedtagning eller när seglet luftas vid för mycket vind. Även skador från akterliksfladder när trimlinan inte sträckts ordentligt motverkas. X-Drive seglens tillverkningsmetod gör det möjligt att välja hur mycket taft man vill ha på seglet. Ett flertal olika kombinationer finns. Från taft på en sida av seglet till en sida plus akterliket på andra sidan eller full taft på båda sidor. Mer taft ger bättre skydd men också ett något tyngre segel.

UK-Sailmakers bestämmer tillsammans med dig hur mycket taft ditt segel behöver baserat på din typ av segling och önskemål. Ett segel med taft på båda sidor är hållbarare men också tyngre. Extra Taft på delar av seglet är därför ett möjligt tillval.

Tillgängliga detaljer

Tillgängligt med:
- Rev
- Lösfotat
- Cunningham
- Telltales
- Konturlinjer
- Segelnummer
- Alternativa trimlinelösningar

Lattor:
- Powerhead
- Fullattestor
- Fathead

Available with:
Double Taffeta
Single Taffeta
Partial Taffeta

Övriga tillbehör:
- Bomkapell