S1 Lättvinds Reacher (VMG) - Racing Spinnakers

  • Tidigare kallad VMG spinnaker

  • AWA 70-110°  

  • AWS 0-5 m/s

  • Halvbredd 75- 90% av underliket

  • Flatare infallsvinkel

I vindar under 4 m/s lönar det sig att segla mer skärande vinklar och sedan gippa. Segel för sådana förhållanden är gjorda i 0.5-0.6 oz nylonduk avsedd för racing. För att segla med brantare vinklar har förliket en flatare infallsvinkel och seglet är något mindre till ytan för att lättare fylla i lättvind.

En avgörande faktor för en snabb spinnaker är hur den är konstruerad. UK-Sailmakers metod kallas Matrix som är en fullradialkonstruktion med smala paneler orienterade så att trådriktningen i duken följer seglets belastningar på effektivast möjliga sätt. Matrix är det mest effektiva sättet att göra seglet lätt, starkt och formstabilt.

All sidor på panelerna är formade för att sammanfogade bilda ett jämnt och slätt segel. För att spinnakern skall bli tillräckligt effektiv får den inte tappa sin form under belastning. Detta märks tydligast vid branta slörar och halvvind. Spinnakrar gjorda i enklare nylonduk har svårare att behålla sin form. Resultatet är stängda rundade lik som minskar den framdrivande kraften i seglet och ökar krängningen. Enda sättet att undvika detta utan att öka materialets vikt är att använda högpresterande dukar för racing.

Spinnaker Painting Program

Använd det här programmet för att färgsätta din nya spinnaker. Klicka här för att komma till programmet.

UK+Sailmakers+S1+Spinnaker-2.jpeg