UK Sailmakers Racingsegel

UK Sailmakers har ett komplett sortiment av racingsegel

som passar alla krav på prestanda och prisvärde, från crosscut Flex som är det minst kostsamma laminatet, till Uni-Titanium som är det mest formstabila stringseglet.

Alla segel har två "liv" att beakta:

MATERIALLIVSLÄNGD: Hur länge håller seglet ihop

FORMLIVSLÄNGD: Hur länge behåller seglet sin aerodynamiska form?

Även om din båt har ett segel som är helt och rent så är det inte detsamma som att seglet är snabbt och gör din båt rättvisa.

Bästa kombinationen mellan livslängd och prestanda

För Club Racing rekommenderar UK Sailmakers våra X-Drive® eller Tape-Drive® segel.

Dessa segel tillverkas av crosscut-skurna paneler i laminerad segelduk som förstärks av obrutna, lastbärande fibrer som förbinds med seglets yta och gör det formstabilt, starkt och slätt. Segel i X-Drive och Tape-Drive ger dig tre till fem års riktigt vass racing-prestanda, sedan är de starka och tåliga nog för ytterligare åtskilliga års cruising och dagsegling.

Grand Prix-seglare och motsvarande väljer Titanium eller Uni-Titanium, UK Sailmakers lättaste, starkaste och snabbaste segel.

Bilden ovan visar en genua som ser ut att ha en bra form. AccuMeasures digitala analys visar dock hur buken med tiden flyttats så långt akterut att seglet inte längre genererar tillräckligt med framåtdrivande kraft. Kraften blir istället omvandlad till krängning.

Hur mycket "liv" finns kvar i ditt använda segel?

Ett segel som förlorat sin aerodynamiska form kan liknas vid ett utslitet bildäck. Däcket rullar fortfarande och håller ringtrycket men har dålig väghållning och lång bromssträcka. Ett urblåst segel får fortfarande båten att röra sig genom vattnet men ger dålig höjd på kryssen, onödigt mycket krängning och lämnar dig på efterkälken i en kappsegling.