Uni-Titanium - Racing storsegel

TP52:an Bandido med Uni-Titanium banracing storsegel.

TP52:an Bandido med Uni-Titanium banracing storsegel.

Uni-Titanium är UK-Sailmakers snabbaste och mest formstabila segel. Fler och fler kunder rapporterar om markant ökad prestanda på alla kryssbogar med sina Uni-Titaniumsegel. Är du intresserad av att få din båt att segla så snabb det bara går är det viktigt att förstå fördelarna med Uni-Titanium.

Perfekt stående Uni-Titanium storsegel till en Beneteau First 40.

Perfekt stående Uni-Titanium storsegel till en Beneteau First 40.

Fördelar

Alla segelkonstruktioner påverkas mer eller mindre av problem med formstabiliteten. Seglet blir djupare och buken flyttas akteröver när vinden ökar. När vinden minskar igen, händer det motsatta. Detta gäller till viss del även för "string-segel" som har sin största styrka utmed de kraftbärande fibrerna men kan vara något sämre på att hantera de så kallade sekundära och tertiära belastningarna i seglet som är de vinkelförändrande krafter som också påverkar seglets form.

Mills 41:an SKYE med genua 1 och storsegel i Uni-Titanium Lite Skin.

Mills 41:an SKYE med genua 1 och storsegel i Uni-Titanium Lite Skin.

Uni-Titanium konstruktion

För att komma till rätta med dessa prestandasänkande faktorer har UK-Sailmakers tagit sina redan enastående Titanium segel ett steg till. Uni-Titanium har ett mycket tunt extra lager av riktad kolfiber från akterlik till förlik. Uni-carbonlagret är tunt som en magnetremsa och väger lika lite. De fyra lagren (film, kraftbärande fibrer, uni-carbonlagret och film) läggs i en justerbar form där de sammanfogas genom UV och värmebehandling under vacuum tryck. Resultatet är ett enastående starkt och homogent segel. Uni-Titaniumsegel håller formen under alla förhållanden. Faktum är att det bara är upp till segeltrimmaren att bestämma om formen skall förändras.

UK+Sailmakers+Uni-Titanium.jpg

Uni-Titanium gör skillnad

Det finns flera avgörande skillnader mellan Uni-Titanium och andra segelmakares string-segelprodukter. Först och främst, alla våra Titaniumsegel består av obrutna kraftbärande fibrer som löper mellan seglets tre horn utan skarvar eller andra avbrott. Dessa fibrer, vanligtvis kolfiber, lamineras "torra" utan lim vilket förhindrar att de blir hårda och bräckliga dessutom kan vikten på seglet hållas så låg som möjligt (15-30% viktminskning). Uni-Titanium segel står bättre, är lättare att hantera och håller längre. Något som uppskattas av både ägare och besättning.

Till skillnad från de flesta andra high tech segel där de kraftbärande fibrerna kapas och skarvas vid varje panel, tillverkas Uni-Titanium segel med obrutna fibrer som eliminerar belastningen på sömmar och motverkar formförändringar, rynkiga sömmar eller ännu värre, skörade segel. Man kan se sömmar i de yttre filmlagren på Titaniumsegel men de finns enbart där för att bestämma seglets 3D-form. Uni-Titanium segel blir därför jämna, släta och otroligt formstabila.

Extra Hållbarhet Med Lite Skin eller Taft

Uni-Titanium med LiteSkin.

Uni-Titanium med LiteSkin.

För att skydda dagens segel, förlänga och bibehålla dess prestanda, kan UK Sailmakers förse alla våra X-Drive racingsegel med en tunn och lätt polyestertaft på seglets ena eller båda sidor. Taften skyddar seglet mot slitage, minskar veckbildning och förhindrar skador på de yttre filmlagren. Den finvävda taften gör inte seglet starkare men ökar seglets livslängd betydligt. Vi kan även erbjuda alternativ med taft bara på de mest utsatta delarna på seglet, t.ex akterliket som på bilden nedan.

LiteSkin, är ett tunt och lätt ”non-woven” material av fina polyesterfibrer på utsidan av seglet, som ger det ett mattsvart eller mörkgrått utseende. Lite Skin är en produkt som endast tillverkas av duktillverkaren Dimension-Polyant Sailcloth. Lite Skin är ca 50% lättare per kvadratmeter än vävd taft.

Taft är en lätt, fint vävd duk av polyester. Taften är något tyngre men mer slitstark än Lite Skin. Taften finns i färgerna vit, mellangrå och svart.

Mer om Titaniums lamineringsprocess

PET filmen har en avgörande betydelse i Titaniumseglets lamineringsprocess. Trots at filmen endast är någon tusendels millimeter tjock är den otroligt seg och stark. PET används i plastflaskor och ibland i sedlar. Försök att riva sönder en petflaska så märker du hur starkt materialet är. PET är okänsligt för solljus och värme (upp till 50°C) och krymper inte som många liknande material.

Insidan på PET filmen är belagd med ett klibbigt polymerlager som håller trådarna på plats tills att den slutliga lamineringen sker. Film-tråd-film laminatet placeras sedan i en variabel termisk 3D-form där segellaminatet UV och värmebehandlas under vacuum till 1 bars tryck. Polymererna smälter runt kolfibern och bildar ett nytt homogent enlagers material (seglet) som är väsentligt mycket starkare än de enskilda delarna.

Ja, man kan se skarvar på ett Titaniumsegel, men de är bara till för att formge de yttre filmlagren och har ingen betydelse för seglets styrka. Tvärtemot de flesta high-tech segel på marknaden, där seglet består av ihopsatta paneler, så har ett Titaniumsegel obrutna kraftbärande fibrer från hörn till hörn som eliminerar risken för rynkiga, överbelastade eller spruckna sömmar. Nya Titaniumsegel är släta och rynkfria och kommer att fortsätta att vara det.

Tillgängliga detaljer

Tillgängligt med:
- Rev
- Lösfotat
- Cunningham
- Telltales
- Konturlinjer
- Segelnummer
- Alternativa trimlinelösningar

Lattor:
- Powerhead
- Fullattestor
- Fathead

Övriga tillbehör:
- Bomkapell