Racing Storsegel i Crosscut Laminat

En First 40.7 med storsegel och genua i Flex aramid.

Att göra segel med paneler som ligger horisontellt är det absolut billigaste sättet tillverka segel på då det blir minst spill. Flex är det laminat som är mest ekonomiskt att välja då det är gjort för just crosscut (tidigare beskrivet) tekniken, utan att behöva stärka upp seglet med kraftbärande efter ihoptejpning av alla paneler.

Diagram 1. Ett Cross-cut segel med väftorienterad duk där panelerna ligger vinkelräta från akterliket. Den infällda bilden visar vilken riktning som är väft och varp. I väftorienterad duk är väftråden starkare är varptråden.

Diagram 1. Ett Cross-cut segel med väftorienterad duk där panelerna ligger vinkelräta från akterliket. Den infällda bilden visar vilken riktning som är väft och varp. I väftorienterad duk är väftråden starkare är varptråden.

För att förstå den unika uppbyggnaden av flex behöver vi gå igenom konstruktion av segel och segelduk. Segel som är uppbyggda med crosscut tekniken är uppbyggda genom att alla paneler ligger parallellt med varandra och vinkelräta mot akterliket. Segeldukar som har sin styrka tvärs duken (väft, inslag) används för att ta upp lasten längst akterlik eftersom den största kraften ligger längs akterliket på alla segel. När det kommer till vävda dukar kallas fibrerna på tvären Väft eller inslag och på längden Varp. En duk som har sin styrka på i tvären kallas av segelmakare Fill-orienterad (väftorienterad).

FLEX är en väftorienterad duk där varpen är något lösare men tvärtrådarna är försärkta med två typer av X trådar. Se bild 1

Meningen med att använda sig av två typer av X-trådar (markerade i blått och gult) är för att ta upp ännu mer laster i akterliket. I ett string-segel tex. Tape-Drive, X-Drive eller Titanium, ligger obrutna och stumma fibrer tätt från horn till horn för att ta upp lasterna i seglet. När man producerar Tri-radiella segel använder man sig istället för en varporienterad duk som man skär i längre trekanter, som man vinklar för att ta upp krafterna i seglet. X-trådarna förstärker den väftorienterade FLEX duken att ta upp ännu mer laster än vad en ren väftorienterad duk gör.

När det kommer till racing används flexduk där fibrerna består av aramid eller polyester. 

Bild 1. Väfttrådarna är blåa, varpttrådarna är röda, första X-tråden som har en vinkel på 20° är grön och den andra X-tråden med en vinkel på 30° är gul. De två X-trådarna ligger närmare väften och hjälper därmed till med att upp mer av kraftriktningar i akterliket där de största krafterna går.

UK+Sailmakers+Flex+Racing+Mainsail+diagram+2.jpg

Klicka på bilden för att för att titta närmare på X trådarna.

En First 40.7 med stor och fock i Flex aramid.

Tillgängliga detaljer

Tillgängligt med:
- Rev
- Lösfotat
- Cunningham
- Telltales
- Konturlinjer
- Segelnummer
- Alternativa trimlinelösningar

Lattor:
- Powerhead
- Fullattestor
- Fathead

Available with:
Double Taffeta
Single Taffeta
Partial Taffeta

Övriga tillbehör:
- Bomkapell