Om oss - Sveriges ledande segelmakeri

UK Sailmakers är namnet på Sveriges största segelmakeri. Företaget bildades 2001 och är en sammanslagning av Syversens Segelmakeri och UK-Rebellsegel. Företaget har tre delägare, Anders Nordström tillika vd, Lennart “Dallas” Dahlström och Mikael Olesen.

UK-Rebellsegel i Stockholm och Göteborg har förenat sin långa erfarenhet av kappseglingssegel med Syversens grundmurade erfarenhet av cruising- och långfärdssegel.

UK Syversen AB är anslutet till UK Sailmakers International, en världsomfattande grupp segelmakerier som finns representerade med mer än 50 loft och servicecenter i mer än 20 länder. Detta samarbete ger tillgång till det senaste i internationell utveckling av material och teknik inom segeltillverkning. När ett UK-loft gör nya och viktiga erfarenheter finns detta genast tillgängligt för de andra loften i UK-gruppen. Därför kommer UK Sailmakers alltid att ligga främst när det gäller kvalitetshöjande förändringar.

UK Sailmakers har blivit en symbol för segel med enastående prestanda och livslängd. Företaget har två loft i Sverige: Göteborg och Stockholm. Tack vare detta kan vi erbjuda en god tillgänglighet och hög servicenivå.

Företagets affärsidé är att UK sailmakers skall vara den ledande leverantören av racing- och cruisingsegel i Sverige.

UK sailmakers har det absolut bredaste sortimentet på segel. Allt från cruisingsegel i dacron till X-Drive® och Titanium racingsegel i kolfiber. Idag levererar vi segel till flera svenska varv, av vilka några av de mest kända båtarna som har våra segel är Najad, Linjett och Arcona.

För att bibehålla och öka vår marknadsposition har vi en utbildad, kunnig och motiverad personal. Kraftfull och offensiv marknadsföring är en viktig del i vårt arbete. Vår produktion, håller en hög teknologisk nivå och vi produktutvecklar ständigt både cruising- och racing-segel.

Vi designar våra segel i Sailpack och Accucut, program speciellt framtagna för detta ändamål, där vi matar in alla uppgifter om seglen och tar fram deras slutgiltiga form. Cadcam teknik skär ut eller ritar seglens alla delar med högsta precision. All sömnad och montering av detaljer görs sedan av rutinerad personal med känsla för kvalitet och finish. Det senaste inom segeldesign och material, en effektiv och datoriserad produktion kombinerad med lång erfarenhet och ett gediget hantverk, gör det möjligt för oss att förse alla båttyper med absolut optimala segel.

UKSailmakers har under senare år skördat ett antal VM-, EM- och SM-tecken i olika klasser. Även vinnarbåtar i havskappseglingar som Gotland Runt är utrustade med segel från oss.

Segelbåtar idag blir allt mer specialtillverkade efter kundens önskemål och förväntningar, och även kunder efterfrågar även skräddarsydda segel. UK-Syversen har en lång tradition som problemlösare i både rigg- och segelfrågor. Modern utrustning och senaste teknik gör oss väl rustade för kommande utmaningar.

UK Sailmakers har också egna tillbehörsprodukter, t.ex rullfockskapell, spinnakerstrumpor, integrerade och vanliga bomkapell.

Vi ser fram emot ett samarbete med Er och är övertygade att just Ni blir mycket nöjd med en svensk och traditionsrik leverantör av segel.