X-Drive Silver - Cruising Storsegel

X-Drive-segel med trådar av S-glas är en bra lösning för båtägare som vill ha det traditionella vita utseendet på seglen men önskar prestanda liknande kolfiberseglens. I diagrammet ser man att S-glas har tre gånger så högt motstånd mot töjning och brottstyrka jämfört med segel av vävd polyester, Dacron.

Ett X-Drive Silver fullattestorsegel på UK-Sailmakers segelloft i Belgien. S-Glass tejperna är vita och även basdukens polyesterfibrer är vita. Till höger en detaljbild på ett halshornsrev..

Ett X-Drive Silver fullattestorsegel på UK-Sailmakers segelloft i Belgien. S-Glass tejperna är vita och även basdukens polyesterfibrer är vita. Till höger en detaljbild på ett halshornsrev..

1454462605729.jpg

S-glas är ett billigare och tyngre material än kolfiber men på mindre segel är det lägre töjmotståndet och den högre vikten av liten betydelse.

UK Sailmakers specialbyggda tejpmaskin fäster upp till elva tejper samtidigt i ett 20 cm brett stråk vilket betyder att det ligger hundratals trådar i ett segel. Den nästan fullständiga täckningen av ytan förhindrar missformning. Det medför dessutom att behovet av ett starkt baslaminat minskar och man kan använda ett lättare och billigare alternativ.

I standardutförande levereras X-Drive Silver med taft på en sida av seglet. Som tillval kan man även få taft längs akterliket eller täcka hela den tejpade sidan med taft.

Två bilder på en Beneteau 423 med X-Drive Silver Rullstorsegel. Det här storseglet har taft laminerad på seglets båda sidor. X-Drive Silver segel är överlägsna vanliga dacronsegel och ger båten bättre prestanda och enklare hantering vid in och utrullning .

Två bilder på en Beneteau 423 med X-Drive Silver Rullstorsegel. Det här storseglet har taft laminerad på seglets båda sidor. X-Drive Silver segel är överlägsna vanliga dacronsegel och ger båten bättre prestanda och enklare hantering vid in och utrullning.

Ökad Livslängd Med Taft

För att bättre skydda dagens moderna segel och behålla dess prestanda så länge som möjligt kan UK-Sailmakers bygga alla våra X-Drive segel med en tunn och lätt polyesterväv så kallad Taft på en eller båda sidor av seglet. Taften ger ett ökat slitageskydd och gör seglet mindre känsligt för veck. Även om taften i sig har lite inverkan på seglets styrka så ökar den seglets livslängd avsevärt. Vi erbjuder även lösningar med extra taft enbart på delar av seglet till exempel på akterliket som på bilden nedan.

Taften finns i vit, svart och medium grå färg.

Extra Taft som Tillval

Ovan syns ett Dehler 34 storsegel med full taft på en sida och taft över rev och akterlik på andra sidan.

Ovan syns ett Dehler 34 storsegel med full taft på en sida och taft över rev och akterlik på andra sidan.

Att lägga till ett lager taft på akterliket på ett X-Drive storsegel är ett effektivt sätt att minska skador från kraftigt fladdrande segel vid segelsättning och nedtagning eller när seglet luftas vid för mycket vind. Även skador från akterliksfladder när trimlinan inte sträckts ordentligt motverkas. X-Drive seglens tillverkningsmetod gör det möjligt att välja hur mycket taft man vill ha på seglet. Ett flertal olika kombinationer finns. Från taft på en sida av seglet till en sida plus akterliket på andra sidan eller full taft på båda sidor. Mer taft ger bättre skydd men också ett något tyngre segel.

UK-Sailmakers bestämmer tillsammans med dig hur mycket taft ditt segel behöver baserat på din typ av segling och önskemål. Ett segel med taft på båda sidor är hållbarare men också tyngre. Extra Taft på delar av seglet är därför ett möjligt tillval.

Tillgängliga detaljer

Tillgängligt med:
Rev
Lösfotat
Cunningham
Telltales
Konturlinjer
Segelnummer
Alternativa trimlinelösningar
-
Partial Taffeta
-
Double Taffeta

Lattor:
Powerhead
Fullattestors
Rullstor

Övriga tillbehör:
Stackpack
Lazy Jacks
Dutchman
Bomkapell