X-Drive Carbon - Cruising storsegel

En Italia 12.98 med X-Drive carbon fullattestor och rullgenua. Kolfibertejper är laminerade på en basduk med vit taft på motstående sida. Storseglet har extra taft över tejperna på akterliket för ökad hållbarhet.

Jämförelse som visar högre grad av täckt yta för X-Drive i förhållande till Tape-Drive.

Kolfiber är det material som har högst prestanda inom segeltillverkning. I diagrammet nedan ser man att kolfiber ligger i topp i tre av fyra parametrar som mäter prestanda. Kolfiberns motstånd mot sträckning är tre gånger så hög som S-glas som i sin tur är tre gånger stummare än polyester.

Även om de individuella tejperna i ett X-Drivesegel är smala gör den nästan fullständiga täckningen av ytan att resultatet är en helt jämn form. UK Sailmakers specialbyggda tejpmaskin fäster upp till elva tejper samtidigt i ett 20 cm brett stråk vilket betyder att det ligger hundratals trådar i ett segel. Eftersom varje tejp har ca 4 000 kolfibrer lägger man på upp till 44 000 fibrer i varje stråk. Detta ger seglet en enorm styrka och formstabilitet. Det är alltså möjligt att använda lättare och billigare laminat än i föregångaren Tape-Drive, något som visar sig i slutändan.

Kolfibertrådarna som används för X-Drive är torra, inte täckta med lim, för att undvika problem med skörhet. Att trådarna är torra medför även ökad flexibilitet.

En Linjett 43 med X-Drive Carbon segel både för cruising och club racing. Det här seglet har extra taft på akterliket för ökad hållbarhet..

En Linjett 43 med X-Drive Carbon segel både för cruising och club racing. Det här seglet har extra taft på akterliket för ökad hållbarhet..

Närbild av X-Drive kolfibertejper på ett

Närbild av X-Drive kolfibertejper på ett

Ökad Livslängd Med Taft

För att bättre skydda dagens moderna segel och behålla dess prestanda så länge som möjligt kan UK-Sailmakers bygga alla våra X-Drive segel med en tunn och lätt polyesterväv så kallad Taft på en eller båda sidor av seglet. Taften ger ett ökat slitageskydd och gör seglet mindre känsligt för veck. Även om taften i sig har lite inverkan på seglets styrka så ökar den seglets livslängd avsevärt. Vi erbjuder även lösningar med extra taft enbart på delar av seglet till exempel på akterliket som på bilden nedan.

Taften finns i vit, svart och medium grå färg.

Extra Taft som Tillval

Ovan syns ett Dehler 34 storsegel med full taft på en sida och taft över rev och akterlik på andra sidan.

Att lägga till ett lager taft på akterliket på ett X-Drive storsegel är ett effektivt sätt att minska skador från kraftigt fladdrande segel vid segelsättning och nedtagning eller när seglet luftas vid för mycket vind. Även skador från akterliksfladder när trimlinan inte sträckts ordentligt motverkas. X-Drive seglens tillverkningsmetod gör det möjligt att välja hur mycket taft man vill ha på seglet. Ett flertal olika kombinationer finns. Från taft på en sida av seglet till en sida plus akterliket på andra sidan eller full taft på båda sidor. Mer taft ger bättre skydd men också ett något tyngre segel.

UK-Sailmakers bestämmer tillsammans med dig hur mycket taft ditt segel behöver baserat på din typ av segling och önskemål. Ett segel med taft på båda sidor är hållbarare men också tyngre. Extra Taft på delar av seglet är därför ett möjligt tillval.

Tillgängliga detaljer

Tillgängligt med:
Rev
Lösfotat
Cunningham
Telltales
Konturlinjer
Segelnummer
Alternativa trimlinelösningar
-
Partial Taffeta
-
Double Taffeta

Lattor:
Powerhead
Fullattestors
Rullstor

Övriga tillbehör:
Stackpack
Lazy Jacks
Dutchman
Bomkapell