Code Zero - Racing Spinnakers

  • AWA 45-70°

  • AWS 1-6 m/s

  • Halvbredd 65-75% av underliket

  • Code Zero Laminatduk

Regelkonstruktörerna vet att genuan är det mest effektiva seglet på kryss. Därför ger den överlappande genuan högre mättal i de flesta mätregler. Nuvarande regelsystem premierar stora storsegel och icke överlappande försegel. Svagheten med denna konfiguration är kryss i lätt vind. Code Zero seglet är ett försök att lösa detta utan för stor kostnad i ökat mättal.

UK+Sailmakers+J109+Code+Zero+Leading+Edge.jpeg
UK+Sailmakers+NM40a.jpeg

För distanskappsegling är Code Zero ett måste för båtar med icke överlappande försegel. Båtar med små försegel har svårt att hävda sig vid halvind och brantare slörbogar när det inte går att bära en spinnaker. Båtar med stora överlappande försegel kan seglar mycket fortare och med mer kraft när de lättar på skoten. Fockbåtar har inte tillräckligt med segelyta när vindvinklarna blir öppnare.

Som ett resultat uppfanns Code Zero seglet. En Code Zero är ofta mer än dubbelt så stor som en fock. Den är mest lik en genua i formen men kan mätas in som en spinnaker eller "flying headsail" vilket kan löna sig mättalsmässigt på båtar med icke överlappande försegel.

För att en Code Zero skall mäta in som spinnaker måste halvbredden vara minst 75% av underlikets längd.

image-asset.jpeg
Även segelduken är en mix av spinnaker och genua. En riktig Code Zero är gjord i en lätt 100-140 grams aramidförstärkt laminatduk speciellt framtagen för dessa segel.

Även segelduken är en mix av spinnaker och genua. En riktig Code Zero är gjord i en lätt 100-140 grams aramidförstärkt laminatduk speciellt framtagen för dessa segel.

Rullmöjligheter

Det finns olika sätt att hantera en Code Zero. Mindre båtar under 30 fot kan ofta hissa och ta ned seglet som en vanlig genua. Vanligast är att man monterar seglet på en rulle med en vridstyv torsionslina. På båtar under 40 fot fungerar det med en vanlig genakerrulle. Ännu bättre är en rulle med "top down" funktion som även är det bästa alternativet för större segel. Det finns ett flertal tillverkare av dessa rullsystem. Vi på UK-Sailmakers hjälper dig förstås att välja det som passar din båt bäst.

För stora segel fungerar "top-down" rullar bättre eftersom toppen och den övre delen rullas in först. Detta ger ett tajtare inrullat segel med mindre vindfång och gör in och utrullning enklare. Det går även att hissa seglet lite tidigare med mindre risk för att vinden tar tag i seglets övre del..

En J/122 med en något mindre Code Zero.

En J/122 med en något mindre Code Zero.